Perfect Casa » Case / Vile - Vanzare - Giurgiu
 

Case / Vile - Vanzare - Giurgiu

 
35762
ID
GIURGIU
zona
1 500 000 EURO
pret
1 336
mp
 
 
 

DETALII OFERTA

ID 35762

  • Categorie: Vanzare Case / Vile
  • Judet: Giurgiu
  • Suprafata construita: 1336 mp
  • Localitate/Sector: Giurgiu
  • Total teren: 38700 mp
  • Zona: Giurgiu
  • Anul constructiei: 1642
  • Tip constructie: CONAC
  • Pret vanzare: 1 500 000 EURO

Descriere Oferta

Perfect Casa va prezinta spre vanzare o proprietate de exceptie, un conac boieresc situat in jud. Giurgiu, proprietate desfasurata pe o suprafata de 3.87 ha teren.

Locatie: domeniul Heresti este situat la 36 km SE de Bucuresti (50 minute de centru), in apropierea soselei Bucuresti- Oltenita, a raului Arges si la aproximativ 15 km de Dunare.
Istoric: Istoria domeniului Heresti se leaga de familia Nasturel, cea care a detinut proprietatea incepand din secolul 16 si pana la inceputul secolului 19. Cladirea principala, denumita in documentele recente "Casa de piatra" a fost construita in anul 1642. In acea vreme Nasturel era una dintre renumitele familii de boieri din Vlahia, cand unul dintre membrii acesteia, Udriste Nasturel, a devenit consilier personal si ambasador al printului Matei Basarab, casatorit cu sora lui Udriste Nasturel, printesa Elina.
In anul 1830, din cauza problemelor financiare, proprietatea a fost vanduta de vaduva ultimului proprietar din familia Nasturel, Anita (Filipescu), printului Milos Obrenovici al Serbiei. In perioada Obrenovici, un turn in stil neo-clasic si o noua aripa au fost adaugate Casei de piatra, care a devenit cunoscuta ca Palatul Obrenovici.
In 1881, domeniul Heresti a fost achizitionat de Anastase Stolojan, unul dintre fondatorii Partidului Liberal Roman si Ministru in numeroase guverne conduse de prim-ministrul I.C. Bratianu in perioada 1879 - 1897.
In 1931 un incendiu a distrus acoperisul, podelele si zidaria de lemn a palatului iar familia Stolojan s-a mutat intr-o cladire alaturata, cunoscuta sub numele de Casa Stolojan. In anii '30, Heresti devine un renumit domeniu agricol (ferma) ce producea fructe, legume, faina, vandute in Romania sau exportate.
Ultimul proprietar al domeniului Heresti a fost Dinu Stolojan, fiul lui Anastase. In 1949 proprietatea a fost luata de catre partidul comunist iar proprietarii au fost expulzati. Restaurarea palatului de catre stat a inceput in anul 1954 cand s-a decis eliminarea elementelor de arhitectura adaugate de catre Obrenovici (turnul, aripa noua) pentru a se pastra planurile originale ale Casei de Piara Nasturel. Iar lucrarile de restaurare ale Casei de piatra au inceput in 1964.
Dupa revolutia din 1989, conacul Heresti a ajuns in administrarea Muzeului taranului roman. Numeroase expozitii si evenimente culturale au fost organizate la Casa de piatra.

In septembrie 2013 proprietatea a fost, in sfarsit, restituita proprietarilor de drept, mostenitorii familiei Stolojan: Nicolae Stolojan Filipescu si Marina Stolojan - Le Breton.

Proprietatea Heresti in 2013:
Din proprietatea Heresti ce a apartinut lui Dinu Stolojan, doar o mica parte din terenuri i-a fost returnata impreuna cu cladirile principale.
Suprafata actuala de teren masoara 38700 mp (3.87 ha) din care 4995 mp cuprind curtea, parcul si suprafata de teren aferenta constructilor, iar 33705 mp sunt destinati terenului agricol (asa numita "gradina de legume"). Terenul este in totalitate inchis (cu ziduri sau cu gard).

Cladirile:
- "Casa de piatra" Heresti - reprezinta unul dintre cele mai vechi si interesante monumente din Romania, situata la marginea unei coame de teren de pe malul raului Arges. A fost construita in totalitate din blocuri de piatra de var, probabil aduse dintr-o cariera din Bulgaria, transportate la Heresti pe Dunare si Arges. Cladirea este un "L" cu laturile de dimensiuni egale si doua intrari identice pe ambele laturi ale coltului interior al cladirii. Intrarile sunt decorate in stil baroc, purtand deasupra fiecareia armele familie Nasturel. Fiecare intrare era destinata unuia dintre cei doi frati Nasturel (Udriste si Kazan) iar casa a fost impartita in 2 unitati identice pentru a separa cele doua familii. Cele doua pivnite boltite au de asemenea doua intrari separate.
Cele doua pivnite spatioase, scarile si parterul cu ferestrele in stil baroc, mici, au fost pastrate in starea lor originala din secolul 17, in timp ce etajul superior a fost in mare masura renovat, oferind 5 camere spatioase si doua mai mici, cu arcada, avand o suprafata totala de 340 mp (680 mp pentru parter si etaj). Acoperisul de deasupra podului este din tigla rosie.

- Casa "Stolojan":
La 50 m distanta de Casa de piatra, pe aceeasi coama langa raul Arges, a fost construita in jurul anului 1835 si modernizata in anii '30 de familia care s-a mutat in aceasta casa in urma incediului din 1931. Dispune de un parter, etaj si mansarda, cu o suprafata totala a celor doua etaje de 494 mp. Casa veche are pereti de caramida si acoperis de tigla. Pardoseala si scarile de beton au fost adaugate in anii '30, odata cu utilitatile necesare (apa, curent, incalzire).
In prezent, zidaria si acoperisul sunt in stare buna, dar instalatiile, sistemul de incalzire si apa trebuiesc refacute.

- Casa administratorului
Pe partea stanga a portii intrarii principale este o casa mica, construita in jurul anului 1850, cu pereti de caramida si acoperis de tabla, pe zidarie de lemn. Suprafata la sol este de 166 mp si se afla in stare satisfacatoare.

Vrei sa afli mai multe despre aceasta oferta? Contacteaza-ne

Contacteaza-ne pentru aceasta oferta

PENTRU A AFLA MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEASTA OFERTA SUNA LA 021/224.55.20 , 021/224.55.36
SAU TRIMTE-NE DATELE TALE DE CONTACT IMPREUNA CU MESAJUL TAU.
Nume*
Prenume*
Telefon*
E-mail*
Mesaj*
Cod securitate*:
Security Image
Campurile marcate cu * sunt obligatorii!